«Το κρέας και τα προϊόντα του: Από την εκτροφή … στην κατανάλωση. Ευζωία ζώων – ασφάλεια τροφίμων – επίσημος έλεγχος – ζωικά υποπροϊόντα» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής στην έκθεση MEAT DAYS. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016 από τις 13:00 έως και τις 15:00 στο συνεδριακό χώρο του Hall 2, του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
13.00 – 13.10: Προσέλευση
13.10 - 13.15: Χαιρετισμός Ταξιάρχη Φαρμάκη. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρερειας Αττικής.
13.15 – 13.30: Ο επίσημος έλεγχος και η αδειοδότηση εγκαταστάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης (το κρέας και τα προϊόντα του)
Βλάσιος Σαλάτας, Κτηνίατρος, Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής
13.30 – 13.45: Ζωικά υποπροϊόντα
Σωτηρία Μπούρμπου, Κτηνίατρος, Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής
13.45 – 14.00: Η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τους παρακείμενους χώρους
Αθανάσιος Πάνου – Στέλλα Ρίζου – Τασούλα Παπαληθείου, Κτηνίατροι, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πειραιά
14.00 – 14.15: Η επίδραση των συνθηκών ευζωίας των ζώων (στην εκτροφή, τη μεταφορά και τη σφαγή) στην ποιότητα και την ασφάλεια του
παραγόμενου κρέατος. Ειρήνη Τσάλου, Κτηνίατρος, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
14.15 – 14.30: Προαπαιτούμενα προγράμματα και διασφάλιση ασφάλειας παραγωγής παρασκευασμάτων κρέατος
Χρήστος Φλώτσιος, Κτηνίατρος, Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής
14.30 – 14.45: Έλεγχος της αγοράς κρέατος σε σχέση με την προέλευση – καταγωγή του / Νομοθετικό πλαίσιο
Θεοδώρα Σακελλαριάδη, Γεωπόνος, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
14.45 – 15.00: Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα
Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα
Διοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής
O.MIND CREATIVES
Λεωφόρος Συγγρού 187,
171 21 Νέα Σμύρνη
Tel 210 90 100 40
Fax 210 90 100 41