10-12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
2018
  • Facebook
  • Youtube
ΑΡΧΙΚΗ >ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ >2016 >ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ BLACK BOX
Ο διαγωνισμός κρεοπωλών Black Box στην 5η έκθεση ΜΕΑΤ DAYS

black_box.jpg





Το περιοδικό MEAT PLACE και οι εταιρείες PROVIL και Bovillage διοργανώνουν στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης MEAT DAYS 2016, το διαγωνισμό κρεοπωλών Black Box, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, από τις 17.00 έως και τις 20.00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Ο διαγωνισμός - που έχει ως στόχο και σκοπό την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των επαγγελματιών του κλάδου – θα περιλαμβάνει, εκ μέρους κάθε διαγωνιζόμενου, την επιτόπου παρασκευή και παρουσίαση ενός κρεατοσκευάσματος, που μπορεί να είναι πρόταση για κυρίως γεύμα ή ιδέες για BBQ, με υλικά που θα του δοθούν από την επιτροπή και θα βρίσκονται κλειστά σε ένα μαύρο κουτί (Black Box).

Ανάμεσα σε αυτά θα περιλαμβάνονται ένα είδος κρέατος (χοιρινό, μοσχάρι ή αρνί,), λαχανικά, καρυκεύματα αλλά και άλλα απαραίτητα υλικά που θα έχουν προεγκριθεί από την επιτροπή. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να ετοιμάσει και να παρουσιάσει το κρεατοσκεύασμα, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για ψήσιμο και κατάλληλο για να τοποθετηθεί στη βιτρίνα της λιανικής κρέατος.

Όροι διαγωνισμού:

1. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να είναι κάτοχος βεβαίωσης σχολής κρεοπωλών ή ιδιοκτήτης καταστήματος.

2. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να έχει εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών.

3. Δεν θα επιτραπεί η χρήση άλλων υλικών εκτός από εκείνων που βρίσκονται εντός του Black box.

4. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει απαραιτήτως να χρησιμοποιήσει το βασικό συστατικό, που είναι το κρέας, καθώς και το 80% των υλικών που περιλαμβάνονται εντός του Black box.

5. Οφείλει να έχει μαζί του μαχαίρια και ξύλο κοπής, ποδιά, πινέλο και όποιο επιπλέον εξοπλισμό τυχόν θα χρειαστεί.

6. Οι δίσκοι και υλικά παρουσίασης θα δοθούν από την επιτροπή.

Κριτήρια αξιολόγησης:


Θα αξιολογηθούν

- Η δημιουργικότητα και η φαντασία τόσο από άποψη προετοιμασίας όσο και από άποψη τελικής παρουσίασης του κρεατοσκευάσματος.

- Η διαχείριση του κρέατος έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος που είναι η αύξηση της υπεραξίας του.

- Η λαχταριστή εικόνα του κρεατοσκευάσματος προκειμένου να αυξάνεται η αγοραστική του δύναμη.

- Η ευκολία στην προετοιμασία του κρεατοσκευάσματος από τον καταναλωτή.

- Εάν και κατά πόσο η περίσσια του κρέατος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Περιοδικό MEAT PLACE: 210 9010040 (Χριστίνα Σούρρα)   E-mail: editor@meatplace.gr

Εταιρεία PROVIL: 210 6657680 (Αθηνά Βογιάννου)   E-mail: sales.athens@provil.gr


Τέλος, να σημειωθεί ότι η βράβευση των νικητών θα γίνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου σε ειδική εκδήλωση, ενώ όσοι διακριθούν θα έχουν την ευκαιρία παρουσίασης του κρεοπωλείου τους στο περιοδικό MEAT PLACE.